Bekijk onze galerij

Helpt u een mee?

28 september 2024

Stichting Nienoo is een stichting die opkomt voor kinderen in Parkstad. We zijn er met name voor die kinderen die wel een extra steuntje kunnen gebruiken omdat ze het thuis niet breed hebben. Armoede in Parkstad is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Nu hoor ik u denken maar er zijn toch al genoeg goede doelen die zich inzetten voor kinderen in armoede? Dat is zo, maar wij zijn anders… Wij geven geen geld, betalen geen contributie of ouderbijdrage. Wij bieden juist de kinderen een ervaring, een geluksmomentje. Zo gaan we na de zomervakantie met een groep kinderen op kamp. Even 3 dagen alles vergeten en lekker genieten. Samen met nieuwe vrienden beleven we een avontuur. Tijdens het kamp ontbreekt het de kids aan niets. Wij hebben toilettassen gevuld, kamptruien laten maken en natuurlijk mag een knuffelbeer op het bed niet ontbreken. In november vindt Sint voor ieder kind plaats. Hier vullen we een zaal in bioscoop VUE en bekijken we samen de nieuwste sinterklaasfilm. Zo fijn dat de kinderen op school  kunnen meepraten met vriendjes en vriendinnetjes. Een week later volgt het grote feest in de Brikke Oave in Brunssum. Ieder jaar anders, ieder jaar verrassend maar ieder jaar met heel veel verrassingen, een bezoek van Sinterklaas met zijn beste pieten en een mooi cadeau. In de kerstvakantie bezorgen we kerstmaaltijden op kerstavond en gaan we vlak voor oud en nieuw naar Winter Toverland, om samen de magie van de winter te ervaren. In het voorjaar staat op stap met Nienoo gepland en gaan we met een bus vol kinderen naar een attractiepark of dierentuin. Maar we doen meer…
Iedere maand verloten we een uitstapje voor een gezin en bezorgen we een heerlijke feesttaart (gemaakt door bakkerij Hagedoren) bij een gezin dat iets te vieren heeft. Tot slot zijn wij er als er een nieuwe fiets geregeld moet worden, het bed van een kind te klein is geworden of een kind een mooie wens heeft.
Ons motto is: “Nienoo, laat ieder kind stralen”. Dit mag ik samen met 4 andere bestuursleden en ongeveer 20 vrijwilligers nu 10 jaar doen. Geloof me, er is niets mooiers dan andere mensen gelukkig te maken. Kinderen gaan stralen en ouders genieten mee. U begrijpt dat voor al deze activiteiten geld nodig is. Wij zijn een ANBI stichting en moeten het doen van uw giften. Ik vind het dan ook een eer dat uw diakonie van de protestantse Parkstad gemeente Brunssum, Heerlen en Landgraaf onze stichting heeft uitgekozen om voor te collecteren in de adventsperiode.

Ik wil u dan ook al bij voorbaat danken voor uw gift en zeg toe dat we iedere euro inzetten om kinderen in Parkstad te laten stralen.

Meer info over stichting Nienoo vindt u op onze website: www.nienoo.nl

Marco Winters
Voorzitter Stichting Nienoo

Sint voor ieder kind
Terug naar nieuwsoverzicht