Bekijk onze galerij

Hoe het begon

Nienoo begint bij een enthousiaste sintgroep die de naam Sinterklaas Parkstad draagt.
Al jaren bezoeken zij in de decemberperiode bedrijven, scholen, bejaardetehuizen, sportverenigingen, gezinnen enz. in de regio Parkstad. Geld verdienen is nooit de doelstelling geweest en zal het ook nooit worden. Zij bezorgen een glimlach op het gezicht van ieder kind (en volwassenen). Plezier staat boven alles en dit straalt deze groep uit!

In 2012 stond hier in de krant een artikel over de steeds groter wordende groep ouders die afhankelijk zijn van de voedselbank. “Logischer wijs vieren deze kinderen geen sinterklaas” stond aan het einde van dit artikel. Logischer wijs? Zijn ze nu helemaal gek geworden?! Sinterklaas is er voor ieder kind en maakt geen verschil in de thuissituatie of financiële positie. Ook een leerkracht van deze groep zag hetzelfde gebeuren in zijn kring na 5 december. Na een aantal gesprekken wisten wij het zeker, we gaan ons hiervoor hard maken.We zijn gaan informeren bij soortgelijke goede doelen, zijn op zoek gegaan naar sponsoren en zijn ons gaan verdiepen in het worden van een goed doel. Op 9 mei 2014 werden de handtekeningen gezet en was Stichting Nienoo definitief.

We hebben inmiddels een aantal geslaagde evenementen op onze naam staan. Sint voor ieder kind zorgt in November altijd een enorme glimlach op de gezichtjes van de believers. Tijdens op stap met Nienoo zien we jaarlijks iedereen genieten van de attracties en de vriendschappen. Tijdens op kamp met Nienoo bem je letterlijk en figuurlijk 3 dagen weg van alles. Even alles vergeten en onbeperkt stralen en genieten.

Verder werken we aan onze naamsbekendheid en zijn we regelmatig te zien op markten en evenementen in de regio. Wij zijn enthousiast en ambitieus. Wij maken van Nienoo een succes en laten Parkstad stralen.

Onze missie