Bekijk onze galerij

Niet alleen de kinderen stralen

29 december 2023

Het is eind december, de tijd om terug te blikken op het afgelopen Nienoo jaar. Een jaar waarvan we kunnen zeggen dat het een succesvol jaar was. Eerder schreef ik al eens over hoe je “succesvol zijn” kunt meten. Wij bij Nienoo vinden dat we succesvol zijn geweest als er tijdens onze activiteiten wordt gestraald door de kinderen.

Zo was op stap met Nienoo dit jaar onze eerste grote activiteit. Dit keer in samenwerking met het vergeten kind gingen er 15 gezinnen onbeperkt genieten in Gaiazoo Kerkrade. Het werd een fijne dag, ondanks de voorspellingen bleef het op een aantal druppels na droog. In de middag samen lekker eten in het restaurant en voor de rest genieten van de Dino-dome en de dieren. Boekenschrijfster Astrid Frusch had net een leuk prentenboek over de Gaiazoo geschreven in het Brunssums dialect en doneerde voor ieder kind een boek. U zult begrijpen dat stralende gezichtjes het logische gevolg waren.
Ook gingen we met de kinderen alleen op stap en zo gingen we op een tropische juni dag met een volle bus kinderen richting Toverland. I.v.m. de hitte hadden we extra Nienoo waterflessen laten maken en een mooie schaduwplek als verzamelplaats gekozen. Op stap met Nienoo was een mega succes want waar je ook keek Van Fenix tot de Toos expres en van de Troy tot aan de paardjes, we zagen alleen maar stralende kinderen.
In juli stond er een gezinsdag op het programma en genoten er 40 gezinnen in het blotevoetenpark in Brunssum. In september stond op kamp met Nienoo op de agenda. Extra spannend omdat dit voor de eerste keer op een nieuwe locatie plaatsvond. We waren te gast bij de scouting in Landgraaf. De temperaturen waren net als in Toverland tropisch maar door veel waterspelletjes aan het programma toe te voegen werd het een geweldig leuk kamp. Er werd gewandeld, gedanst, gezongen, geknutseld, gesprongen op het springkussen, pizza’s gebakken, stenen geschilderd enz. Eigenlijk te veel om op te noemen maar alles binnen het thema sprookjes.
De laatste twee maanden van een jaar zijn voor ons altijd de drukste. In de sinterklaasperiode huren we een bioscoopzaal in de VUE om samen naar de nieuwste sinterklaasfilm te kijken. Een week later genoten er 100 kinderen in de Brikke Oave in Brunssum van allemaal sinterklaas spelletjes, het bezoek van Sinterklaas met meer dan 10 pieten en mocht iedereen in de schatkamer een eigen cadeau uitzoeken. Als je dan ook nog een mooi kinderboek meekrijgt is het compleet en ik zag dan ook alleen maar stralende kinderen het podium verlaten.
Verder bezorgden we met kerst meer dan 550 maaltijden en brachten kerstpakketten en cadeaus rond. Op donderdag 28 december sloten we ons Nienoo jaar af bij Winterfeelings in Toverland. Toverland was omgetoverd in een magische winterwereld met heel veel lampjes. Ook nu mochten we namens het vergeten kind 16 gezinnen de mogelijkheid bieden om dit evenement te bezoeken.
Verder hebben we dit jaar taarten bezorgd, bioscoopkaartjes geregeld en nog heel veel meer kindergeluk gebracht.

2023 was ook het jaar van hele mooie samenwerkingen en donaties. De samenwerking met Blotevoetenpark in Brunssum is erg fijn. Er werden ook dit jaar weer ontelbaar veel wenshartjes gevuld. Durlinger in Landgraaf koos Nienoo als hun goede doel, de gemeentes Brunssum en Landgraaf leverde een mooie bijdrage, Jeffrey van de Brikke Oave in Brunssum was ook in 2023 een fijne partner om mee samen te werken. Van het PAK ontvingen we de Paul van Betuw vrijwilligersprijs en Ons Kerkrade besloot om dit jaar geen kerst advertentie te plaatsen maar om dit bedrag aan ons te doneren en ook basisschool de Blokkenberg, basisschool het Valder en basisschool de Zeveneik hielden een actie voor Nienoo. Tot slot ben ik onwijs trots op onze finale plek vanuit burgerkracht Limburg. Na 30 inschrijvingen werden wij als 1 van de 5 finalisten gekozen en op de finaleavond gehuldigd met een mooie tweede plek.

Succes meten we dus door in te zetten op het laten stralen van kinderen. Maar ook ik straal. Ik straal tijdens het schrijven van dit verhaal, ik straal als de penningmeester de nieuwe vriendjes voor een tientje met ons deelt, ik straal bij het krijgen van een tekening, high five of knuffel na een activiteit. Gisteren kregen we tijdens de terugreis van Toverland naar Brunssum een cadeautje van een vader. Deze vader was zo dankbaar voor alles wat we voor zijn gezin gedaan hadden. Speciaal voor ons had hij een cadeautje gekocht. Deze kwam binnen, zo dankbaar dat wij als Nienoo hem dit kunnen geven. Het cadeautje was een magische Toverlandmok. Deze mok (zie foto) gebruik ik dit jaar om te proosten op het nieuwe jaar. 2024 gaat een bijzonder jaar worden omdat we 10 jaar gaan worden. Al 10 jaar proberen we Parkstad een beetje mooier te maken en volgens mij lukt dit best aardig.

Rest mij heel veel dank: dank aan Nicole, Denny en Martijn waarmee ik samen het bestuur van Nienoo mag vormen. Dank aan alle vrijwilligers die er steeds weer staan als we ze nodig hebben, dank aan alle sponsoren, donateurs en vriendjes, zonder jullie zouden onze dromen alleen maar dromen blijven. Door jullie vertrouwen en financiële steun kunnen we al bijna 10 jaar heel veel kinderen laten stralen.

Wat ben ik trots op ons, Nienoo is een succes want ook ik straal.

Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling en een stralend nieuwjaar.

Marco (voorzitter stichting Nienoo)

Niet alleen de kinderen stralen
Terug naar nieuwsoverzicht