Bekijk onze galerij

Sint voor ieder kind

22 november 2023

Vanaf begin november neemt de opwinding bij de meeste families weer toe. Op het Sinterklaasjournaal vertelt de Goedheiligman over pakhuizen vol cadeautjes. De speelgoedgidsen vallen op de deurmat. En op school wordt aandacht besteed aan schoencadeautjes en het maken van verlanglijstjes.

Voor 1 op de 8 kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede is een Sinterklaascadeautje helemaal niet vanzelfsprekend. Het is ook niet uit te leggen dat de Goedheiligman hun huisje voorbij rijdt, terwijl vriendjes en klasgenootjes wél cadeautjes krijgen. De impact op de sociale en emotionele ontwikkeling van een kind is hierdoor groot.

Omdat wij vinden dat ieder kind recht heeft op een magisch sinterklaasfeest organiseren wij al 10 jaar Sint voor ieder kind. En Magisch werd het. Schminken, knutselen, spelletjes, wafels versieren, dansen met de pieten en nog heel veel meer. Ook waren extra veel pieten meegekomen. De kinderen mochten stemmen op hun favoriete piet.

En dan ineens is daar Sinterklaas. Hij vertelt over de pakjeskamer achter het gordijn en dat de kinderen met hun speciale schatkamer kaartje hier naar binnen mogen. Dus voor 1x geen onbekend cadeau maar zelf je cadeaus uitzoeken. En ook nog voor iedereen een mooi kinderboek en een goodiebag.

Wat was het vandaag geweldig! Een kleine 90 kinderen zien stralen en zien genieten van de magie van de Sint, precies zoals het volgens ons hoort.

Ik wil sponsoren en vrijwilligers bedanken, dankzij jullie mochten we vandaag voor de 10e keer dit geweldige evenement organiseren. Al 10x was ik er bij en het went nooit. De voorbereidingen de afgelopen maanden vroegen veel, maar het was het allemaal waard. 20 november 2024 staat al groot in mijn agenda, want dan vieren we de 11e editie van Sint voor ieder kind!

Marco

Sinterklaas
Terug naar nieuwsoverzicht